Knäck i mikron

Table
  1. Knäck i mikron
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Knäck i mikron

Ingredienser:

  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl socker
  • 2 dl grädde
  • 50 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Blanda sirap, socker och grädde i en mikrovänlig skål.
  2. Lägg skålen i mikrovågsugnen och kör på hög effekt i 5 minuter.
  3. Ta ut skålen försiktigt (var försiktig, skålen kan vara varm!) och rör om i smeten.
  4. Tillsätt smör och vaniljsocker och rör om igen.
  5. Sätt tillbaka skålen i mikrovågsugnen och kör på hög effekt i ytterligare 6-8 minuter, eller tills smeten uppnår önskad färg och konsistens. Rör om i smeten varje 2 minut för att undvika att den bränner fast.
  6. Ta ut skålen och häll knäcksmeten i knäckformar eller på bakplåtspapper.
  7. Låt knäcken svalna helt innan du serverar den.
You may also be interested in:  Fransk potatissallad

Tips: Du kan tillsätta hackad mandel, nötter eller russin i knäcksmeten för extra smak och textur!

Frasvåfflor med rårörda bär och grädde
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up