Knäck i mikron
Knäck i mikron
Ingredienser:
- 2 dl ljus sirap
- 2 dl socker
- 2 dl grädde
- 50 g smör
- 1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Blanda sirap, socker och grädde i en mikrovänlig skål.
- Lägg skålen i mikrovågsugnen och kör på hög effekt i 5 minuter.
- Ta ut skålen försiktigt (var försiktig, skålen kan vara varm!) och rör om i smeten.
- Tillsätt smör och vaniljsocker och rör om igen.
- Sätt tillbaka skålen i mikrovågsugnen och kör på hög effekt i ytterligare 6-8 minuter, eller tills smeten uppnår önskad färg och konsistens. Rör om i smeten varje 2 minut för att undvika att den bränner fast.
- Ta ut skålen och häll knäcksmeten i knäckformar eller på bakplåtspapper.
- Låt knäcken svalna helt innan du serverar den.
Tips: Du kan tillsätta hackad mandel, nötter eller russin i knäcksmeten för extra smak och textur!