Frasiga glutenfria majsvåfflor

Table
  1. Recept: Frasiga glutenfria majsvåfflor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Frasiga glutenfria majsvåfflor

Ingredienser:

  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 msk smält smör
  • 1/2 tsk salt

You may also be interested in:  Krämig potatissallad

Gör så här:

  1. Blanda majsmjöl, rismjöl och bakpulver i en skål.
  2. Tillsätt mjölk, ägg, smält smör och salt. Rör om väl tills smeten är slät.
  3. Låt smeten vila i ca 10-15 minuter så att den får svälla lite.
  4. Värm våffeljärnet och smörj det lätt med smör eller olja.
  5. Grädda våfflorna enligt våffeljärnets instruktioner tills de är gyllenbruna och frasiga.
  6. Servera de frasiga majsvåfflorna med favorittillbehör som exempelvis rökt lax, färsk spenat och avokado.
You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Tips: Om du vill göra våfflorna ännu lite mer smakrika kan du tillsätta finhackad purjolök eller färsk hackad persilja i smeten.

Croque monsieur
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up