Hemmagjord vaniljglass

Table
  1. Hemmagjord Vaniljglass
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Serveringstips:

Hemmagjord Vaniljglass

Ingredienser:

  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 5 äggulor

Gör så här:

  1. Häll grädden och mjölken i en kastrull.
  2. Skrapa ur fröna från vaniljstången och lägg både frön och stång i kastrullen.
  3. Ställ kastrullen på spisen och värm sakta under omrörning tills det nästan börjar koka.
  4. I en separat skål vispar du äggulorna och sockret tills det blir ljust och fluffigt.
  5. Häll den varma gräddmjölken i äggsmeten under konstant omrörning.
  6. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm försiktigt under ständig omrörning tills den tjocknar och når en temperatur av 82°C.
  7. Ta kastrullen från värmen och låt glassmeten svalna helt.
  8. Häll glassmeten i en glassmaskin och kör enligt tillverkarens instruktioner.
  9. Om du inte har en glassmaskin kan du hälla glassmeten i en plastburk och ställa in den i frysen. Kom ihåg att röra om varje timme för att förhindra iskristaller.
  10. Låt glassen stelna helt i frysen i minst 4-6 timmar innan servering.
You may also be interested in:  Korvstroganoff med ris

Serveringstips:

Servera den hemmagjorda vaniljglassen tillsammans med färska bär eller varför inte toppa den med lite kolasås eller hackade nötter. En klassisk dessert som passar perfekt till varma sommardagar eller som avslutning på en god middag.

Hot & cheesy poppers - friterade ostbollar med chili
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up