Hemgjorda äppelchips

Table
  1. Hemgjorda äppelchips
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Hemgjorda äppelchips

Ingredienser:

  • 4 äpplen
  • 2 matskedar socker
  • 1 tesked kanel

Gör så här:

  1. Steg 1: Förvärm ugnen till 110°C.
  2. Steg 2: Tvätta äpplena och ta bort eventuellt skräp eller kärnor.
  3. Steg 3: Skiva äpplena i tunna skivor, ca 2-3 mm tjocka.
  4. Steg 4: Blanda socker och kanel i en skål.
  5. Steg 5: Doppa varje äppelskiva i socker-kanelblandningen, se till att båda sidor är täckta.
  6. Steg 6: Placera äppelskivorna på en bakplåtspapperklädd plåt.
  7. Steg 7: Grädda äppelchipsen i den förvärmda ugnen i ca 1,5-2 timmar.
  8. Steg 8: Vänd äppelchipsen efter halva tiden för jämn tillagning.
  9. Steg 9: Ta ut äppelchipsen från ugnen och låt dem svalna helt innan servering.
You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Beräknad tid: cirka 2-2,5 timmar.

Frisk äppelsalsa
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up