Potatisterrin 

Table
  1. Recept: Potatisterrin
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Potatisterrin

Ingredienser:

  • 700 g potatis
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skiva potatisen tunt.
  3. Koka potatisskivorna i lättsaltat vatten tills de blir mjuka, men inte mosiga. Häll av vattnet och låt svalna.
  4. I en kastrull, värm upp grädden, mjölken och smöret tills smöret smälter. Ta av från värmen och låt svalna något.
  5. Vispa äggen lätt i en skål.
  6. Häll den avsvalnade gräddblandningen över potatisskivorna. Tillsätt sedan de uppvispade äggen och blanda försiktigt.
  7. Krydda med salt och peppar efter smak.
  8. Häll smeten i en smord och bröad form.
  9. Grädda i förvärmd ugn i cirka 45-55 minuter, tills terrinen har fått fin gyllenbrun färg och är genomstekt.
  10. Ta ut terrinen och låt den svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Bon appétit!

Pasta med gräddig baconsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up