Hemmagjord chokladglass

Table
  1. Hemmagjord chokladglass
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Hemmagjord chokladglass

Ingredienser:

  • Mörk choklad - 200g
  • Grädde - 500ml
  • Socker - 150g
  • Äggulor - 4 stycken
  • Vaniljextrakt - 1 tsk

Gör såhär:

  1. Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugnen.
  2. I en separat kastrull, värm grädden tills den nästan börjar koka.
  3. I en blandningskål, visp ihop socker och äggulor tills det blir ljust och fluffigt.
  4. Tillsätt den varma grädden i ägg- och sockerblandningen under konstant vispning.
  5. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värma på medelvärme, rör hela tiden, tills blandningen tjocknar något.
  6. Avlägsna kastrullen från värmen och tillsätt den smälta chokladen och vaniljextraktet. Blanda väl tills allt är väl kombinerat.
  7. Häll glassblandningen i en glassmaskin och följ tillverkarens instruktioner. Om du inte har en glassmaskin, häll blandningen i en frysbar behållare och ställ i frysen. Rör om varje timme i 4-5 timmar för att förhindra att glassen bildar iskristaller.
  8. Efter att glassen har fryst klart, servera den och njut av din hemmagjorda chokladglass!
You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Detta recept ger cirka 1 liter chokladglass. Du kan servera glassen som den är eller toppa den med hackad choklad, vispad grädde eller färska bär.

Skagencheesecake
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up