Ischoklad

Table
  1. Recept: Ischoklad
    1. Ingredienser
    2. Gör såhär
    3. Tips

Recept: Ischoklad

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad
  • 4 msk kokosfett
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ tsk vaniljsocker
  • ev. hackade nötter eller torkad frukt (valfritt)

Gör såhär

  1. Smält chokladen och kokosfettet i en värmetålig skål över ett vattenbad.
  2. Tillsätt strösocker, vispgrädde och vaniljsocker i skålen och rör om tills allt har blandats väl.
  3. Rör ev. i hackade nötter eller torkad frukt om du vill ha extra smak.
  4. Häll smeten i små formar, antingen ischokladformar eller vanliga små pappersformar.
  5. Ställ formarna i kylen och låt ischokladen stelna i minst 2 timmar.
  6. Ta ut ischokladen ur formarna och servera.
You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Tips

  • För en extra krämig konsistens kan du använda mjölkchoklad istället för mörk choklad.
  • Ischokladen kan förvaras i en lufttät burk i kylskåpet i upp till en vecka.
  • Variera smaken genom att tillsätta torkade bär, hackad lakrits eller krossade pepparkakor.
Hasselnötskrokant
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up