Orzotto med riven ost

Table
  1. Recept: Orzotto med riven ost
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Orzotto med riven ost

Ingredienser:

  • 200 g orzo-pasta
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 500 ml grönsaksbuljong
  • 100 g riven ost (ex. parmesan eller pecorino)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar

Gör så här:

  1. Hetta upp olivolja och smör i en kastrull.
  2. Tillsätt lök och vitlök och sautera tills löken blir genomskinlig.
  3. Tillsätt orzo-pasta och rör om i ca 2 minuter för att rosta pastan.
  4. Häll i grönsaksbuljongen, tillsätt timjan, rosmarin, salt och svartpeppar.
  5. Låt sjuda under lock i ca 12-15 minuter tills pastan är al dente och buljongen har absorberats.
  6. Stäng av värmen och rör i den rivena osten tills den smälter och blandas väl.
  7. Servera genast och toppa med extra riven ost om så önskas.
You may also be interested in:  Småländsk ostkaka

Orzotto med riven ost är en läcker italiensk risotto-liknande rätt med orzo-pasta istället för ris. Den är fylld med goda smaker och den rivena osten ger en krämig och ostig konsistens. Perfekt som huvudrätt eller tillbehör!

Pizza med sparris och västerbottenskräm
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up