Orzotto med riven ost
Recept: Orzotto med riven ost
Ingredienser:
- 200 g orzo-pasta
- 1 lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 500 ml grönsaksbuljong
- 100 g riven ost (ex. parmesan eller pecorino)
- 2 msk olivolja
- 1 msk smör
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad rosmarin
- 1/2 tsk salt
- 1/4 tsk svartpeppar
Gör så här:
- Hetta upp olivolja och smör i en kastrull.
- Tillsätt lök och vitlök och sautera tills löken blir genomskinlig.
- Tillsätt orzo-pasta och rör om i ca 2 minuter för att rosta pastan.
- Häll i grönsaksbuljongen, tillsätt timjan, rosmarin, salt och svartpeppar.
- Låt sjuda under lock i ca 12-15 minuter tills pastan är al dente och buljongen har absorberats.
- Stäng av värmen och rör i den rivena osten tills den smälter och blandas väl.
- Servera genast och toppa med extra riven ost om så önskas.
Orzotto med riven ost är en läcker italiensk risotto-liknande rätt med orzo-pasta istället för ris. Den är fylld med goda smaker och den rivena osten ger en krämig och ostig konsistens. Perfekt som huvudrätt eller tillbehör!