Veganska våfflor

Table
  1. Veganska våfflor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Veganska våfflor

Ingredienser:

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl växtbaserad mjölk (ex. havre-, soja- eller mandelmjölk)
  • 2 msk växtbaserad margarin, smält

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och salt i en skål.
  2. Tillsätt mjölk och smält margarin i skålen och rör om till en jämn smet.
  3. Värm upp våffeljärnet och pensla det med lite olja så att våfflorna inte fastnar.
  4. Häll en lagom mängd smet i våffeljärnet och grädda tills våfflorna blir gyllenbruna och krispiga.
  5. Servera de färdiga våfflorna med valfria tillbehör som frukt, bär, vegansk glass eller lönnsirap.
You may also be interested in:  Sushiris

Tips: För att få extra fluffiga våfflor kan du separera äggvitor och äggulor. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd sedan försiktigt ner dem i smeten innan du gräddar våfflorna.

Enkel morotssoppa
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up