Sushiris
Recept på Sushiris
Ingredienser:
- Sushi ris - 2 koppar
- Vatten - 2 ¼ koppar
- Risvinäger - ¼ kopp
- Socker - 2 matskedar
- Salt - 2 teskedar
Gör så här:
- Tvätta sushiriset väl i kallt vatten tills vattnet blir klart. Låt det rinna av i en sil.
- Koka upp vattnet i en gryta med lock. Lägg i riset och sänk sedan värmen till låg. Låt riset koka i cirka 15 minuter.
- Ta av grytan från värmen och låt riset vila med locket på i cirka 10 minuter för att eftervärme.
- Värm risvinäger, socker och salt i en liten kastrull på låg värme. Rör om tills sockret och saltet har lösts upp helt.
- Placera det kokta riset i en skål och häll över risvinägerblandningen. Blanda varsamt med en träsked så att allt ris täcks av blandningen.
- Låt sushiriset svalna till rumstemperatur innan du använder det till sushi.
Tips: För bästa resultat, använd en riskokare för att koka riset.