Sushiris

Table
  1. Recept på Sushiris
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Sushiris

Ingredienser:

  • Sushi ris - 2 koppar
  • Vatten - 2 ¼ koppar
  • Risvinäger - ¼ kopp
  • Socker - 2 matskedar
  • Salt - 2 teskedar

Gör så här:

  1. Tvätta sushiriset väl i kallt vatten tills vattnet blir klart. Låt det rinna av i en sil.
  2. Koka upp vattnet i en gryta med lock. Lägg i riset och sänk sedan värmen till låg. Låt riset koka i cirka 15 minuter.
  3. Ta av grytan från värmen och låt riset vila med locket på i cirka 10 minuter för att eftervärme.
  4. Värm risvinäger, socker och salt i en liten kastrull på låg värme. Rör om tills sockret och saltet har lösts upp helt.
  5. Placera det kokta riset i en skål och häll över risvinägerblandningen. Blanda varsamt med en träsked så att allt ris täcks av blandningen.
  6. Låt sushiriset svalna till rumstemperatur innan du använder det till sushi.
You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

Tips: För bästa resultat, använd en riskokare för att koka riset.

Räksås till pasta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up