Skinkschnitzel med citron och kapris
Skinkschnitzel med citron och kapris
Ingredienser:
- 4 skinkschnitzlar
- 1 citron
- 2 msk kapris
- 2 dl ströbröd
- 2 ägg
- Salt och peppar
- Olja för stekning
Tillagning:
- Börja med att pressa saften från citronen och hacka kaprisen.
- Krydda skinkschnitzlarna med lite salt och peppar.
- Vispa upp äggen i en djup tallrik och lägg ströbrödet på en annan tallrik.
- Doppa först schnitzeln i ägget och se till att den täcks ordentligt.
- Lägg sedan schnitzeln i ströbrödet och vänd på den tills den är helt täckt av ströbrödet.
- Upprepa steg 4 och 5 med alla schnitzlar.
- Stek schnitzlarna i olja på medelhög värme tills de är gyllenbruna och genomstekta, ca 3-4 minuter per sida.
- Servera skinkschnitzlarna med citronsaft och kapris.
Serveringstips:
Servera med kokt potatis eller potatismos och en fräsch sallad.