Skinkschnitzel med citron och kapris

Table
  1. Skinkschnitzel med citron och kapris
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Serveringstips:

Skinkschnitzel med citron och kapris

Ingredienser:

  • 4 skinkschnitzlar
  • 1 citron
  • 2 msk kapris
  • 2 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • Salt och peppar
  • Olja för stekning

Tillagning:

  1. Börja med att pressa saften från citronen och hacka kaprisen.
  2. Krydda skinkschnitzlarna med lite salt och peppar.
  3. Vispa upp äggen i en djup tallrik och lägg ströbrödet på en annan tallrik.
  4. Doppa först schnitzeln i ägget och se till att den täcks ordentligt.
  5. Lägg sedan schnitzeln i ströbrödet och vänd på den tills den är helt täckt av ströbrödet.
  6. Upprepa steg 4 och 5 med alla schnitzlar.
  7. Stek schnitzlarna i olja på medelhög värme tills de är gyllenbruna och genomstekta, ca 3-4 minuter per sida.
  8. Servera skinkschnitzlarna med citronsaft och kapris.
You may also be interested in:  Lingonsylt

Serveringstips:

Servera med kokt potatis eller potatismos och en fräsch sallad.

Fransk nougat med pistage och rosenvatten
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up