No bake cheesecake med hallon

Table
 1. Recept: No bake cheesecake med hallon
  1. Ingredienser:
  2. Gör så här:

Recept: No bake cheesecake med hallon

Ingredienser:

 • 300 g digestivekex
 • 150 g smält smör
 • 500 g färskost (t.ex. philadelphiaost)
 • 200 g strösocker
 • 2 tsk vaniljextrakt
 • 250 ml vispgrädde
 • 200 g färska hallon
You may also be interested in:  Hemgjord färskost

Gör så här:

 1. Krossa digestivekexen till smulor, antingen i en matberedare eller genom att lägga kexen i en plastpåse och krossa dem med en kavel.
 2. Blanda de krossade kexen med smält smör i en skål tills det blir en smulig massa. Tryck ut smuldegen i botten av en springform och ställ den i kylen för att stelna.
 3. I en annan skål vispar du färskosten, sockret och vaniljextraktet tills det blir en jämn och krämig smet.
 4. I en separat skål vispar du grädden tills den blir fast och fluffig. Vänd ner den vispade grädden i färskostblandningen försiktigt tills allt är väl blandat.
 5. Häll hälften av cheesecakesmeten över kexbotten i springformen. Placera några färska hallon ovanpå och häll sedan över resten av cheesecakesmeten.
 6. Placera fler färska hallon på toppen av cheesecaken för dekoration.
 7. Ställ cheesecaken i kylen och låt den stelna i minst 4 timmar, men helst över natten.
 8. Servera kakan kall och njut!
Silviakaka med saffran
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up