Julglass i tre smaker

Table
  1. Recept: Julglass i tre smaker
    1. Ingredienser
    2. Gör såhär
    3. Serveringstips

Recept: Julglass i tre smaker


Ingredienser

  • Vaniljglass:
  • 500 ml vaniljglass
  • 1 tesked kanel
  • 1/2 tesked malda nejlikor
  • 1/4 tesked riven muskotnöt
  • Pepparkaksglass:
  • 300 ml pepparkakssmulor
  • 500 ml vaniljglass
  • Lingonglass:
  • 200 g lingon
  • 2 matskedar strösocker
  • 500 ml vaniljglass

Gör såhär

  1. Vaniljglass:
  2. Mixa vaniljglassen tillsammans med kanel, nejlikor och muskotnöt i en mixer eller med en stavmixer.
  3. Häll smeten i en burk och stoppa in i frysen i minst 3 timmar, eller tills glassen är stadig.
  4. Pepparkaksglass:
  5. Mixa pepparkakssmulorna tillsammans med vaniljglassen tills det blir en jämn smet.
  6. Häll smeten i en burk och stoppa in i frysen i minst 3 timmar, eller tills glassen är stadig.
  7. Lingonglass:
  8. Blanda lingon och strösocker i en kastrull och låt koka upp under omrörning.
  9. Låt lingonkompotten svalna helt och blanda sedan med vaniljglassen.
  10. Häll smeten i en burk och stoppa in i frysen i minst 3 timmar, eller tills glassen är stadig.

Serveringstips

You may also be interested in:  Raggmunk med fläsk

Dekorera glassarna med exempelvis strössel, krossade pepparkakor eller färska lingon. Servera i glassvåfflor eller i fina glas.

© 2021 Din Glassblogg. Alla rättigheter förbehållna.

Havrebollar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up