Glutenfria kardemummakakor med mandel

Table
  1. Recept: Glutenfria kardemummakakor med mandel
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Glutenfria kardemummakakor med mandel

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 4 dl glutenfri mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 dl mandelspån

Gör så här:

  1. 1. Sätt ugnen på 175°C och klä en bakplåt med bakplåtspapper.
  2. 2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. 3. Vispa ihop det smälta smöret och strösockret i en bunke.
  4. 4. Tillsätt äggen och blanda väl.
  5. 5. I en separat skål, blanda ihop glutenfri mjölmix, bakpulver och malen kardemumma.
  6. 6. Rör ner mjölblandningen i smörblandningen, tillsätt även mandelspån och rör om till en jämn smet.
  7. 7. Ta en matsked av smeten och forma till små bollar. Placera dem på bakplåten med lite avstånd emellan.
  8. 8. Platta till bollarna något med baksidan av skeden.
  9. 9. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter, tills de fått en gyllenbrun färg.
  10. 10. Låt kakorna svalna på ett galler innan du serverar dem.
You may also be interested in:  Grön ärtsoppa med krämigt ägg och krispiga krutonger

Servera de glutenfria kardemummakakorna med mandel tillsammans med en kopp varmt te eller kaffe.

Frasvåfflor med rårörda bär och grädde
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up