Wokad kinakål med bacon

Table
  1. Recept: Wokad kinakål med bacon
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Wokad kinakål med bacon

Ingredienser:

  • 400g kinakål
  • 150g bacon
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk sojasås
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk olivolja
  • En nypa salt och peppar
You may also be interested in:  Bibimbap

Gör såhär:

  1. Skär kinakålen i strimlor.
  2. Stek bacon i en stor wokpanna tills det är knaprigt. Ta upp baconet och lägg åt sidan.
  3. I samma panna, tillsätt olivolja och vitlök. Fräs i ca 1 minut.
  4. Lägg i kinakålen i pannan och woka i 2-3 minuter tills den blir mjuk och börjar få lite färg.
  5. Tillsätt sojasås, sesamolja, salt och peppar. Blanda väl.
  6. Lägg tillbaka knaperstekt bacon i pannan och blanda allt ihop.
  7. Servera varmt som tillbehör eller som huvudrätt.
You may also be interested in:  Kalljästa frallor

Notera: Du kan även lägga till andra grönsaker som morot eller paprika för extra smak och färg.

Iste med persika ingefära och hallon
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up