Wokad kinakål med bacon
Recept: Wokad kinakål med bacon
Ingredienser:
- 400g kinakål
- 150g bacon
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk sojasås
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk olivolja
- En nypa salt och peppar
Gör såhär:
- Skär kinakålen i strimlor.
- Stek bacon i en stor wokpanna tills det är knaprigt. Ta upp baconet och lägg åt sidan.
- I samma panna, tillsätt olivolja och vitlök. Fräs i ca 1 minut.
- Lägg i kinakålen i pannan och woka i 2-3 minuter tills den blir mjuk och börjar få lite färg.
- Tillsätt sojasås, sesamolja, salt och peppar. Blanda väl.
- Lägg tillbaka knaperstekt bacon i pannan och blanda allt ihop.
- Servera varmt som tillbehör eller som huvudrätt.
Notera: Du kan även lägga till andra grönsaker som morot eller paprika för extra smak och färg.