Pasta verde

Table
  1. Recept: Pasta verde
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Njut av din hemlagade Pasta verde!

Recept: Pasta verde

Ingredienser:

  • 250g färsk spenat
  • 250g linguine pasta
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 dl färkriven parmesanost
  • 3 matskedar olivolja
  • Saft från en citron
  • Flingsalt och svartpeppar efter smak

Tillagning:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen tills den är al dente. Spara 1/2 dl av pastavattnet.
  2. I en stekpanna, rosta pinjenötterna på medelhög värme tills de är gyllenbruna. Lägg åt sidan.
  3. I samma stekpanna, tillsätt olivolja och stek vitlöksklyftorna tills de är mjuka och doftande.
  4. Lägg spenaten i stekpannan och stek tills den blir mjuk och vissnar samman, i cirka 3-4 minuter.
  5. Strö över den rostade pinjenötterna och pressa över citronsaften. Salta och peppra efter smak.
  6. Ös den kokta pastan och häll i det sparade pastavattnet. Blanda väl så att pasta verde såsen täcker pastan.
  7. Servera genast och toppa med färkriven parmesanost och lite svartpeppar.
You may also be interested in:  Tacogratäng

Njut av din hemlagade Pasta verde!

Snabbnudlar med vitlök chili och parmesan
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up