Pasta verde
Recept: Pasta verde
Ingredienser:
- 250g färsk spenat
- 250g linguine pasta
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl pinjenötter
- 1 dl färkriven parmesanost
- 3 matskedar olivolja
- Saft från en citron
- Flingsalt och svartpeppar efter smak
Tillagning:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen tills den är al dente. Spara 1/2 dl av pastavattnet.
- I en stekpanna, rosta pinjenötterna på medelhög värme tills de är gyllenbruna. Lägg åt sidan.
- I samma stekpanna, tillsätt olivolja och stek vitlöksklyftorna tills de är mjuka och doftande.
- Lägg spenaten i stekpannan och stek tills den blir mjuk och vissnar samman, i cirka 3-4 minuter.
- Strö över den rostade pinjenötterna och pressa över citronsaften. Salta och peppra efter smak.
- Ös den kokta pastan och häll i det sparade pastavattnet. Blanda väl så att pasta verde såsen täcker pastan.
- Servera genast och toppa med färkriven parmesanost och lite svartpeppar.