Rabarberkladdkaka med vit choklad och kardemumma

Table
  1. Rabarberkladdkaka med vit choklad och kardemumma
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Rabarberkladdkaka med vit choklad och kardemumma

En läcker och saftig kladdkaka med rabarber, vit choklad och en hint av kardemumma. Den perfekta kombinationen
av syrlighet och sötma som smälter i munnen!

Ingredienser:

  • 200 g rabarber
  • 200 g vit choklad
  • 150 g smör
  • 150 g socker
  • 3 ägg
  • 150 g vetemjöl
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • En nypa salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär rabarbern i mindre bitar och hacka den vita chokladen grovt.
  3. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.
  4. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
  5. Tillsätt det smälta smöret, vetemjöl, kardemumma, vaniljextrakt och salt i äggsmeten.
  6. Rör om ordentligt tills smeten är slät.
  7. Blanda i den hackade chokladen och rabarbern.
  8. Häll smeten i en smord och mjölad form.
  9. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter, tills kladdkakan har stelnat runt kanterna men är kladdig i
    mitten.
  10. Låt kakan svalna helt i formen innan servering.
You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Servera rabarberkladdkakan gärna tillsammans med en klick vispad grädde eller vaniljsås för extra smak och
krämighet.
Njut av denna underbara kombination av smaker!

Butterkaka med mandelmassa och vaniljkräm
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.