Snabbkaka
Snabbkaka
Ingredienser:
- 3 dl vetemjöl
- 2 dl socker
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 100 g smör
- 2 ägg
- 1 dl mjölk
Tillagning:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
- Smält smöret och låt det svalna något.
- Vispa äggen lätt och tillsätt dem i bunken med mjöl och socker.
- Tillsätt det smälta smöret och mjölken. Blanda ihop till en jämn smet.
- Smörj och mjöla en bakform.
- Häll smeten i formen och jämna till ytan.
- Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 30-35 minuter, eller tills den är gyllenbrun och genomgräddad.
- Låt kakan svalna något innan den serveras.
Tips: Servera snabbkakan med en klick vispad grädde och färska bär för en extra god och fräsch smak!
Lämna ett svar