Snabbkaka

Table
  1. Snabbkaka
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Snabbkaka

Ingredienser:

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
  3. Smält smöret och låt det svalna något.
  4. Vispa äggen lätt och tillsätt dem i bunken med mjöl och socker.
  5. Tillsätt det smälta smöret och mjölken. Blanda ihop till en jämn smet.
  6. Smörj och mjöla en bakform.
  7. Häll smeten i formen och jämna till ytan.
  8. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 30-35 minuter, eller tills den är gyllenbrun och genomgräddad.
  9. Låt kakan svalna något innan den serveras.
You may also be interested in:  Klassisk lasagne

Tips: Servera snabbkakan med en klick vispad grädde och färska bär för en extra god och fräsch smak!

Negroni
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.