Lat rabarberpaj

Table
  1. Lat rabarberpaj
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Lat rabarberpaj

Ingredienser:

  • 500 g färsk rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
You may also be interested in:  Vitlöksbröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skölj och skär rabarbern i mindre bitar.
  3. Blanda rabarbern med strösocker och vaniljsocker i en ugnsform.
  4. Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner vetemjöl och havregryn.
  5. Fördela smuldegen över rabarbern i ugnsformen.
  6. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills den fått en gyllene färg.

Tips: Servera pajen ljummen med vaniljsås eller vaniljglass!

You may also be interested in:  Risgrynspudding med saftsås

Ha en smaklig måltid!

Gougères – Ostbollar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up