Rotsellerisoppa med bacon och champinjon

Table
  1. Rotsellerisoppa med bacon och champinjon
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Rotsellerisoppa med bacon och champinjon

Ingredienser:

  • 300 g rotselleri
  • 200 g champinjoner
  • 100 g bacon
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • Smör
  • Olja
  • Salt och peppar

You may also be interested in:  Fläskytterfilé i ugn

Gör så här:

  1. Skala rotsellerin och skär den i mindre bitar.
  2. Finhacka löken och vitlöken.
  3. Skiva champinjonerna och stek dem tills de fått fin färg.
  4. Stek baconet krispigt i en annan stekpanna och låt det rinna av på hushållspapper.
  5. Fräs lök och vitlök i smör i en stor kastrull tills de blivit mjuka och genomskinliga.
  6. Tillsätt rotsellerin och fräs i ytterligare några minuter.
  7. Häll i grönsaksbuljongen och låt koka tills rotsellerin är mjuk.
  8. Mixa soppan med en stavmixer tills den är slät och fin.
  9. Tillsätt grädden och koka upp soppan igen.
  10. Smaka av med salt och peppar.
  11. Servingsförslag: Servera soppan med de stekta champinjonerna och smulat bacon på toppen.

Tacopasta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up