Brysselkålsgratäng
Brysselkålsgratäng
Ingredienser:
- 500 g brysselkål
- 150 g färskost
- 1 dl riven ost
- 1 dl ströbröd
- 1 dl vispgrädde
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Ta bort eventuella fula blad på brysselkålen och skär bort stammen. Dela de större brysselkålen på hälften.
- Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt salt. Lägg i brysselkålen och koka i cirka 5 minuter eller tills de är mjuka.
- Häll av vattnet och placera brysselkålen i en ugnsform.
- I en skål, blanda färskost, riven ost, ströbröd och grädde. Tillsätt salt och peppar efter smak.
- Fördela blandningen över brysselkålen i ugnsformen.
- Gratinera i ugnen på 200°C i cirka 15 minuter eller tills ytan är gyllenbrun.
Serveringstips:
Servera Brysselkålsgratängen som en härlig sidorätt till exempelvis grillad kyckling eller kött.