Brysselkålsgratäng 

Table
  1. Brysselkålsgratäng
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Serveringstips:

Brysselkålsgratäng

Ingredienser:

  • 500 g brysselkål
  • 150 g färskost
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl vispgrädde
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Tomatsoppa med basilikacrème

Gör så här:

  1. Ta bort eventuella fula blad på brysselkålen och skär bort stammen. Dela de större brysselkålen på hälften.
  2. Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt salt. Lägg i brysselkålen och koka i cirka 5 minuter eller tills de är mjuka.
  3. Häll av vattnet och placera brysselkålen i en ugnsform.
  4. I en skål, blanda färskost, riven ost, ströbröd och grädde. Tillsätt salt och peppar efter smak.
  5. Fördela blandningen över brysselkålen i ugnsformen.
  6. Gratinera i ugnen på 200°C i cirka 15 minuter eller tills ytan är gyllenbrun.

You may also be interested in:  Fransk potatissallad

Serveringstips:

Servera Brysselkålsgratängen som en härlig sidorätt till exempelvis grillad kyckling eller kött.

Grillad vitkål
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up