Viltskav med krämig paprikasås

Table
  1. Viltskav med krämig paprikasås
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Sammanfattning:

Viltskav med krämig paprikasås

Ingredienser:

  • 500 g viltskav
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 dl grädde
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 tsk paprikapulver
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Smör eller olja för stekning

Gör såhär:

  1. Skär paprikan och löken i tunna strimlor.
  2. Stek viltskavet i smör eller olja tills det är genomstekt. Ta ut köttet ur pannan och lägg åt sidan.
  3. Stek paprika och lök i samma panna tills de är mjuka.
  4. Tillsätt viltskavet igen och blanda väl.
  5. Tillsätt grädde, köttbuljong, paprikapulver, salt och svartpeppar.
  6. Låt såsen puttra på medelvärme i cirka 10-15 minuter tills den blir krämig.
  7. Servera den krämiga paprikasåsen tillsammans med viltskavet.
You may also be interested in:  Biff stroganoff

Tips: Servera gärna med potatismos och en fräsch sallad.

Sammanfattning:

Ett läckert och smakrikt recept på viltskav med krämig paprikasås. Perfekt för att imponera på middagsgästerna eller för att skämma bort dig själv.

Taco med kycklingfärs
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up