Fyllda gifflar

Table
  1. Recept: Fyllda gifflar
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Fyllda gifflar

Ingredienser:

  • 500 g vetemjöl
  • 50 g socker
  • 1 tsk salt
  • 25 g jäst
  • 250 ml mjölk
  • 100 g smör (rumstempererat)
  • 100 g mandelmassa
  • 1 ägg (uppvispat)
You may also be interested in:  Hemmagjord vaniljglass

Gör så här:

  1. Blanda mjöl, socker och salt i en stor skål.
  2. Smula jästen i en separat liten skål och lös upp den med mjölken.
  3. Tillsätt jästblandningen och det rumstempererade smöret i mjölblandningen. Knåda degen i cirka 10 minuter tills
    den är smidig och elastisk.
  4. Ställ degen på en mjölad yta och täck den med en ren kökshandduk. Låt den jäsa i cirka 1 timme tills den har
    dubblats i storlek.
  5. Kavla ut degen till en rektangel på cirka 1 cm tjocklek.
  6. Riv mandelmassan och strö den över degen.
  7. Rulla ihop degen från ena sidan till mitten och sedan från den andra sidan till mitten.
  8. Skär degens rulle i cirka 2 cm breda bitar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
  9. Pensla gifflarna med det uppvispade ägget och låt dem jäsa i ytterligare 30 minuter.
  10. Grädda gifflarna i förvärmd ugn på 220°C i cirka 12-15 minuter tills de är gyllenbruna.
  11. Låt gifflarna svalna på ett galler.
Semlor med vaniljkräm
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up