Pannacotta

Table
  1. Recept: Pannacotta
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:

Recept: Pannacotta

Ingredienser:

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 3 gelatinblad

Gör såhär:

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
  2. Häll grädden i en kastrull och tillsätt socker.
  3. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Tillsätt både stång och frön i kastrullen med grädden.
  4. Värm gräddblandningen på medelvärme tills det nästan börjar koka. Rör om då och då för att se till att sockret löser sig ordentligt.
  5. Ta kastrullen från värmen och ta bort vaniljstången.
  6. Krama ur vattnet från gelatinbladen och lägg dem i den varma gräddblandningen. Rör om tills gelatinet har löst sig helt.
  7. Häll upp blandningen i portionsformar eller glas. Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan in i kylskåpet i minst 4 timmar, eller tills pannacottan är stadig.
  8. Ta ut pannacottan ur kylskåpet, dekorera med bär eller sås om du vill, och servera kall.
You may also be interested in:  Picklad rödlök

Tips:

Du kan experimentera med olika smaker genom att tillsätta exempelvis bär, choklad eller kaffe i gräddblandningen innan kokning.

Vitlöksgratinerade musslor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up