Pannacotta
Recept: Pannacotta
Ingredienser:
- 5 dl vispgrädde
- 1 dl socker
- 1 vaniljstång
- 3 gelatinblad
Gör såhär:
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
- Häll grädden i en kastrull och tillsätt socker.
- Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Tillsätt både stång och frön i kastrullen med grädden.
- Värm gräddblandningen på medelvärme tills det nästan börjar koka. Rör om då och då för att se till att sockret löser sig ordentligt.
- Ta kastrullen från värmen och ta bort vaniljstången.
- Krama ur vattnet från gelatinbladen och lägg dem i den varma gräddblandningen. Rör om tills gelatinet har löst sig helt.
- Häll upp blandningen i portionsformar eller glas. Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan in i kylskåpet i minst 4 timmar, eller tills pannacottan är stadig.
- Ta ut pannacottan ur kylskåpet, dekorera med bär eller sås om du vill, och servera kall.
Tips:
Du kan experimentera med olika smaker genom att tillsätta exempelvis bär, choklad eller kaffe i gräddblandningen innan kokning.