Pepparkakshus

Table
  1. Recept: Pepparkakshus
    1. Ingredienser
    2. Gör så här
    3. Tips

Recept: Pepparkakshus

Ingredienser

  • 500g pepparkaksdeg
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 tsk pepparkakskryddor
  • 1 dl sirap
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Börja med att sätta ugnen på 200°C.
  2. Blanda pepparkaksdegen, ägg, socker, pepparkakskryddor, sirap och vatten i en bunke.
  3. Knåda degen tills den blir jämn och smidig.
  4. Dela degen i två delar.
  5. Rulla ut den första delen och skär ut bitarna till husets väggar, tak och golv.
  6. Placera bitarna på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Ställ in plåten i ugnen och grädda i cirka 10-12 minuter tills pepparkakorna har fått en gyllene färg.
  8. Upprepa steg 5-7 med den andra delen av degen.
  9. Låt pepparkakorna svalna helt.
  10. När kakorna är svala, sätter du ihop huset med hjälp av smält socker eller glasyr som "lim".
  11. Dekorera ditt pepparkakshus med godis, chokladknappar, strössel och annat du gillar.
  12. Låt "limmet" torka och stelna innan du börjar dekorera.
  13. Njut av ditt egengjorda pepparkakshus!

Tips

You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

För extra stabilitet kan du använda kristyr eller smält choklad för att limma husets delar ihop.

Sauce creole
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up