Enkel saltgurka

Table
  1. Enkel saltgurka recept
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Enkel saltgurka recept

Ingredienser:

  • 500 g gurkor
  • 2 dl vatten
  • 1 dl ättika
  • 1 msk havssalt
  • 1 tsk socker
  • 1 vitlöksklyfta (valfritt)
  • dill efter smak

Gör så här:

1. Skölj och skiva gurkorna. Om du vill kan du skära dem i grova bitar eller i tunna skivor, beroende på din preferens.

2. Koka upp vatten, ättika, havssalt och socker i en kastrull. Rör om tills sockret och saltet har lösts upp helt.

3. Lägg gurkorna i en glasburk och pressa ner dem ordentligt. Om du vill kan du även lägga i en vitlöksklyfta och dill för extra smak.

4. Häll den varma lagen över gurkorna i glasburken. Se till att gurkorna är helt täckta av lagen.

You may also be interested in:  Busenkel broccolisoppa

5. Stäng burken och låt den stå i rumstemperatur i ca 2-3 dagar för att gurkorna ska bli riktigt goda. Sedan kan du förvara burken i kylen.

Tips:

- Du kan variera smaken av saltgurkorna genom att lägga i andra kryddor och örter, som exempelvis persilja eller chili.

Semifreddo med rostad vit choklad och hallon
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up