”Beef yakiniku”

Table
  1. Recept: Beef Yakiniku
    1. Ingredienser
    2. Tillagning

Recept: Beef Yakiniku

Ingredienser

  • 500g nötkött (t.ex. oxfile eller entrecote)
  • 2 vitlöksklyftor (hackade)
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk mirin (japansk risvin)
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk socker
  • 1 msk sesamfrön
  • Till servering: ris och salladsgreener
You may also be interested in:  Kanelbullar

Tillagning

  1. Marinera nötköttet i vitlök, sojasås, mirin, sesamolja och socker i minst 30 minuter.
  2. Hetta upp en grillpanna eller vanlig stekpanna på medelhög värme.
  3. Grilla köttet i ca 2-3 minuter på varje sida, eller tills önskad doneness.
  4. Strö över sesamfrön och låt köttet vila i några minuter.
  5. Skär köttet i tunna skivor och servera med ris och salladsgreener.
You may also be interested in:  Coleslaw

Beef Yakiniku är en populär japansk grillrätt som är enkel att laga och full av smak. Den går bra att servera som en egen rätt eller som en del av en större måltid.

Torskrygg med potatispuré champinjoner och bacon
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up