”Beef yakiniku”
Recept: Beef Yakiniku
Ingredienser
- 500g nötkött (t.ex. oxfile eller entrecote)
- 2 vitlöksklyftor (hackade)
- 2 msk sojasås
- 2 msk mirin (japansk risvin)
- 1 msk sesamolja
- 1 msk socker
- 1 msk sesamfrön
- Till servering: ris och salladsgreener
Tillagning
- Marinera nötköttet i vitlök, sojasås, mirin, sesamolja och socker i minst 30 minuter.
- Hetta upp en grillpanna eller vanlig stekpanna på medelhög värme.
- Grilla köttet i ca 2-3 minuter på varje sida, eller tills önskad doneness.
- Strö över sesamfrön och låt köttet vila i några minuter.
- Skär köttet i tunna skivor och servera med ris och salladsgreener.
Beef Yakiniku är en populär japansk grillrätt som är enkel att laga och full av smak. Den går bra att servera som en egen rätt eller som en del av en större måltid.