Kycklingbiffar med sötpotatiskross
Recept: Kycklingbiffar med sötpotatiskross
Ingredienser:
- 500g kycklingfärs
- 2 sötpotatisar
- 1 ägg
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- Olja för stekning
Gör så här:
- Skrubba sötpotatisarna väl och skär dem i mindre bitar.
- Koka sötpotatisbitarna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 10-15 minuter.
- Häll av vattnet och mosa sötpotatisen med en gaffel eller potatisstöt.
- I en stor skål, blanda kycklingfärs, ägg, pressad vitlök, paprikapulver, salt och svartpeppar.
- Forma kycklingfärsen till biffar och stek dem i olja på medelhög värme tills de är genomstekta och får en fin gyllene färg, ca 4-5 minuter på varje sida.
- Servera kycklingbiffarna med sötpotatiskrossen och valfria tillbehör.
Tips:
Servera kycklingbiffarna tillsammans med en fräsch sallad och en klick hummus eller vitlökssås.