Kycklingbiffar med sötpotatiskross

Table
  1. Recept: Kycklingbiffar med sötpotatiskross
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Kycklingbiffar med sötpotatiskross

Ingredienser:

  • 500g kycklingfärs
  • 2 sötpotatisar
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • Olja för stekning

Gör så här:

  1. Skrubba sötpotatisarna väl och skär dem i mindre bitar.
  2. Koka sötpotatisbitarna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 10-15 minuter.
  3. Häll av vattnet och mosa sötpotatisen med en gaffel eller potatisstöt.
  4. I en stor skål, blanda kycklingfärs, ägg, pressad vitlök, paprikapulver, salt och svartpeppar.
  5. Forma kycklingfärsen till biffar och stek dem i olja på medelhög värme tills de är genomstekta och får en fin gyllene färg, ca 4-5 minuter på varje sida.
  6. Servera kycklingbiffarna med sötpotatiskrossen och valfria tillbehör.
You may also be interested in:  Janssons frestelse

Tips:

Servera kycklingbiffarna tillsammans med en fräsch sallad och en klick hummus eller vitlökssås.

Nachotallrik
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up