Aladåb på fläsklägg

Table
  1. Recept: Aladåb på fläsklägg
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Aladåb på fläsklägg

Ingredienser:

  • 1 kg fläsklägg
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 potatisar
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt och peppar efter smak
  • 1 liter vatten
You may also be interested in:  Chokladbollar

Gör så här:

  1. 1. Skala och hacka löken och vitlöken.
  2. 2. Skölj fläskläggen och torka den med hushållspapper.
  3. 3. Fräs löken och vitlöken i en stor gryta med olja.
  4. 4. Tillsätt fläskläggen och bryn den på alla sidor tills den får en fin gyllenbrun färg.
  5. 5. Skala och skär morötterna och potatisarna i bitar.
  6. 6. Tillsätt morötter, potatis, timjan, rosmarin och paprikapulver i grytan.
  7. 7. Häll i vatten och krydda med salt och peppar.
  8. 8. Låt det koka upp och sänk sedan värmen till låg och låt det småkoka i ca 1,5 timmar eller tills fläskläggen är mört.
  9. 9. Ta upp fläskläggen från grytan och skär den i skivor.
  10. 10. Servera aladåben med kokt potatis eller bröd.
Blondies med hallon
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.