Aladåb på fläsklägg
Recept: Aladåb på fläsklägg
Ingredienser:
- 1 kg fläsklägg
- 2 morötter
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 4 potatisar
- 1 tsk timjan
- 1 tsk rosmarin
- 1 tsk paprikapulver
- Salt och peppar efter smak
- 1 liter vatten
Gör så här:
- 1. Skala och hacka löken och vitlöken.
- 2. Skölj fläskläggen och torka den med hushållspapper.
- 3. Fräs löken och vitlöken i en stor gryta med olja.
- 4. Tillsätt fläskläggen och bryn den på alla sidor tills den får en fin gyllenbrun färg.
- 5. Skala och skär morötterna och potatisarna i bitar.
- 6. Tillsätt morötter, potatis, timjan, rosmarin och paprikapulver i grytan.
- 7. Häll i vatten och krydda med salt och peppar.
- 8. Låt det koka upp och sänk sedan värmen till låg och låt det småkoka i ca 1,5 timmar eller tills fläskläggen är mört.
- 9. Ta upp fläskläggen från grytan och skär den i skivor.
- 10. Servera aladåben med kokt potatis eller bröd.