Stekt lövbiff med dragonsås och klyftpotatis
Stekt lövbiff med dragonsås och klyftpotatis
Ingredienser:
- 600 g lövbiff
- 2 msk smör
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl vatten
- 2 tsk torkad dragon
- Salt och peppar efter smak
- 500 g klyftpotatis
Gör så här:
- Skölj och torka av lövbiffen.
- Strö lite salt och peppar på båda sidor av köttet.
- Värm upp smöret i en stekpanna på medelhög värme.
- Bryn lövbiffen i cirka 2-3 minuter på varje sida, eller tills den fått fin färg.
- Ta ut köttet från pannan och låt det vila på en tallrik under folie.
- I samma stekpanna, tillsätt vispgrädden, vattnet och den torkade dragonen.
- Låt såsen koka upp och sedan sjuda på medelvärme i cirka 5 minuter, eller tills den tjocknat något.
- Smaka av såsen med salt och peppar.
- Under tiden såsen kokar, förvärm ugnen till 200°C och förbered klyftpotatisen genom att skära potatisen i klyftor.
- Fördela klyftpotatisen på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över lite olja och strö över lite salt och peppar.
- Rosta klyftpotatisen i ugnen i cirka 25-30 minuter, eller tills de fått fin färg och är mjuka.
- Ta ut klyftpotatisen från ugnen.
- Serv
Lämna ett svar