Stekt lövbiff med dragonsås och klyftpotatis




Recept: Stekt lövbiff med dragonsås och klyftpotatis

Table
  1. Stekt lövbiff med dragonsås och klyftpotatis
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Stekt lövbiff med dragonsås och klyftpotatis

Ingredienser:

  • 600 g lövbiff
  • 2 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk torkad dragon
  • Salt och peppar efter smak
  • 500 g klyftpotatis
You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

Gör så här:

  1. Skölj och torka av lövbiffen.
  2. Strö lite salt och peppar på båda sidor av köttet.
  3. Värm upp smöret i en stekpanna på medelhög värme.
  4. Bryn lövbiffen i cirka 2-3 minuter på varje sida, eller tills den fått fin färg.
  5. Ta ut köttet från pannan och låt det vila på en tallrik under folie.
  6. I samma stekpanna, tillsätt vispgrädden, vattnet och den torkade dragonen.
  7. Låt såsen koka upp och sedan sjuda på medelvärme i cirka 5 minuter, eller tills den tjocknat något.
  8. Smaka av såsen med salt och peppar.
  9. Under tiden såsen kokar, förvärm ugnen till 200°C och förbered klyftpotatisen genom att skära potatisen i klyftor.
  10. Fördela klyftpotatisen på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över lite olja och strö över lite salt och peppar.
  11. Rosta klyftpotatisen i ugnen i cirka 25-30 minuter, eller tills de fått fin färg och är mjuka.
  12. Ta ut klyftpotatisen från ugnen.
  13. Serv
    Pastagratäng med köttfärs
    LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.