Skagencheesecake
Recept på Skagencheesecake
Ingredienser:
- 200g räkor
- 300g färskost
- 1 dl gräddfil
- 1 st lime
- 1 dl finhackad dill
- 1 msk riven pepparrot
- Salta kex som bas
Gör såhär:
- Börja med att skalade och hacka räkorna. Lägg åt sidan.
- I en skål, blanda ihop färskost, gräddfil och saften från lime. Rör om tills smeten är slät och jämn.
- Tillsätt hackad dill och riven pepparrot i färskostblandningen. Blanda väl.
- Smaka av med salt och eventuellt lite mer pepparrot om så önskas.
- Krossa salta kex och fördela dem jämnt i botten av en form.
- Häll färskostblandningen över kexen och jämna till ytan.
- Strö över de skalade och hackade räkorna överst.
- Placera formen i kylskåpet och låt skagencheesecaken stelna i minst 2 timmar.
- Servera kall som förrätt eller som bufférätt.
Tips: För extra smak kan du även lägga till hackad lök eller färsk persilja i färskostblandningen.
Lämna ett svar