Skagencheesecake

Table
  1. Recept på Skagencheesecake
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept på Skagencheesecake

Ingredienser:

  • 200g räkor
  • 300g färskost
  • 1 dl gräddfil
  • 1 st lime
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 msk riven pepparrot
  • Salta kex som bas

Gör såhär:

  1. Börja med att skalade och hacka räkorna. Lägg åt sidan.
  2. I en skål, blanda ihop färskost, gräddfil och saften från lime. Rör om tills smeten är slät och jämn.
  3. Tillsätt hackad dill och riven pepparrot i färskostblandningen. Blanda väl.
  4. Smaka av med salt och eventuellt lite mer pepparrot om så önskas.
  5. Krossa salta kex och fördela dem jämnt i botten av en form.
  6. Häll färskostblandningen över kexen och jämna till ytan.
  7. Strö över de skalade och hackade räkorna överst.
  8. Placera formen i kylskåpet och låt skagencheesecaken stelna i minst 2 timmar.
  9. Servera kall som förrätt eller som bufférätt.
You may also be interested in:  Pulled pork

Tips: För extra smak kan du även lägga till hackad lök eller färsk persilja i färskostblandningen.

Bästa rödvinssåsen
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.