Smördegssnurror med ost

Table
  1. Recept: Smördegssnurror med ost
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Smördegssnurror med ost

Ingredienser:

  • 500g smördeg
  • 150g riven ost
  • 1 ägg, uppvispat
  • Valfria kryddor (t.ex. paprika, oregano)

Gör så här:

  1. Ta fram smördegen och låt den tina enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Strö ut osten jämnt över smördegen.
  3. Tillsätt de valfria kryddorna för extra smak.
  4. Rulla ihop smördegen från ena kanten till mitten.
  5. Upprepa steg 3 och 4 på den andra kanten med så att båda rullarna möts i mitten och bildar en snurra.
  6. Klipp snurran i ungefär 3 cm breda skivor och placera dem på en bakplåtspapperklädd plåt.
  7. Pensla snurror med det uppvispade ägget.
  8. Grädda snurorna i förvärmd ugn på 200 °C i cirka 15-20 minuter, eller tills de är gyllenbruna och puffade.
  9. Ta ut snurorna ur ugnen och låt dem svalna något innan servering.

You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Tips:

  • Servera smördegssnurror med ost som en aptitretare, plockmat eller som tilltugg till soppa.
  • Variera smaken genom att använda olika typer av ost, exempelvis mozzarella, cheddar eller parmesan.
  • För att ge en extra smakdimension, kan du lägga till färsk eller torkad ört såsom basilika, timjan eller rosmarin.

Hemgjord limoncello
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up