Timjansstekt fläskytterfilé med potatisgratäng

Table
  1. Recept: Timjansstekt fläskytterfilé med potatisgratäng
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Timjansstekt fläskytterfilé med potatisgratäng

Ingredienser:

  • 600 g fläskytterfilé
  • 2 msk färsk timjan
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 kg potatis
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 50 g riven ost
  • Olja (för stekning)
  • Smör (för potatisgratängen)
  • Salt och peppar

You may also be interested in:  Flygande Jacob

Gör så här:

  1. Marinera fläskytterfilén med finhackad timjan, pressad vitlök, salt och peppar i minst 1 timme.
  2. Skala och skär potatisen i tunna skivor.
  3. I en kastrull, smält smör och tillsätt potatisskivorna. Stek dem tills de blir gyllenbruna.
  4. Häll grädde och mjölk över potatisen och koka upp. Låt småkoka i ca 10 minuter. Rör om då och då.
  5. Riv osten och blanda i potatisgratängen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Hetta upp olja i en stekpanna och stek den marinerade fläskytterfilén tills den är genomstekt.
  7. Servera fläskytterfilén med potatisgratängen och en fräsch sallad.

Dressad algsallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up