Timjansstekt fläskytterfilé med potatisgratäng
Recept: Timjansstekt fläskytterfilé med potatisgratäng
Ingredienser:
- 600 g fläskytterfilé
- 2 msk färsk timjan
- 4 vitlöksklyftor
- 1 kg potatis
- 2 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 50 g riven ost
- Olja (för stekning)
- Smör (för potatisgratängen)
- Salt och peppar
Gör så här:
- Marinera fläskytterfilén med finhackad timjan, pressad vitlök, salt och peppar i minst 1 timme.
- Skala och skär potatisen i tunna skivor.
- I en kastrull, smält smör och tillsätt potatisskivorna. Stek dem tills de blir gyllenbruna.
- Häll grädde och mjölk över potatisen och koka upp. Låt småkoka i ca 10 minuter. Rör om då och då.
- Riv osten och blanda i potatisgratängen. Smaka av med salt och peppar.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek den marinerade fläskytterfilén tills den är genomstekt.
- Servera fläskytterfilén med potatisgratängen och en fräsch sallad.