Apelsinkaka

Table
  1. Apelsinkaka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Apelsinkaka

Ingredienser:

  • 200g smör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 apelsin, skalet och saften

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj och mjöla en rund kakform.
  3. Vispa smör och socker tills det blir ljust och fluffigt.
  4. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa väl efter varje ägg.
  5. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål.
  6. Riv apelsinskalet och pressa saften från apelsinen.
  7. Tillsätt rivet apelsinskal och apelsinsaft i smeten och blanda väl.
  8. Vänd ner mjölblandningen i smeten och rör om till en jämn smet.
  9. Häll smeten i den förberedda kakformen och jämna till ytan.
  10. Grädda i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter, eller tills kakan är gyllenbrun och en provsticka kommer ut torr.
  11. Låt kakan svalna något i formen innan du försiktigt stjälper upp den på ett tråd- eller gallerställ.
You may also be interested in:  Minestronesoppa med oliver och parmesan

Tips: Servera apelsinkakan med en klick vispad grädde eller vaniljsås.

Söta pannkaksmuffins
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up