Helstekt ytterfilé med selleri- och champinjonsallad och hasselnötsmajonnäs

Table
  1. Recept: Helstekt ytterfilé med selleri- och champinjonsallad och hasselnötsmajonnäs
    1. Ingredienser
    2. Gör så här

Recept: Helstekt ytterfilé med selleri- och champinjonsallad och hasselnötsmajonnäs

Ingredienser

  • 600 g ytterfilé
  • 250 g färska champinjoner
  • 2 stjälkar selleri
  • 1 rödlök
  • 100 g hasselnötter
  • 2 äggulor
  • 1 msk senap
  • 2 dl rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här

1. Förbered majonnäsen:

I en skål, vispa äggulorna tills de blir ljusa och krämiga. Tillsätt senap och fortsätt vispa. Tillsätt därefter rapsolja i en tunn stråle under konstant vispning tills majonnäsen blir tjock och krämig. Rör försiktigt i vitvinsvinäger och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan i kylskåpet.

2. Förbered köttet:

You may also be interested in:  Helstekt entrecôte

Sätt ugnen på 175°C. Salta och peppra ytterfilén ordentligt på båda sidor. Stek köttet i en het stekpanna med lite olja i ca 2 minuter på varje sida. Lägg sedan över köttet i en ugnsform och stek i ugnen i cirka 15-20 minuter eller tills önskad innertemperatur (runt 55-60°C för medium). Låt köttet vila i folie några minuter innan du skär det i tunna skivor.

3. Förbered salladen:

Skär champinjonerna i skivor och rödlöken i tunna skivor. Använd en osthyvel eller mandolin för att skiva sellerin tunt. Blanda de färska grönsakerna i en skål. Grovhacka hasselnötterna och rosta dem i en torr stekpanna i några minuter tills de blir gyllenbruna. Lägg de rostade nötterna i salladen och blanda försiktigt.

You may also be interested in:  Negroni

4. Servera:

Arrangera de tunna skivorna av ytterfilén på en serveringsfat och lägg upp salladen bredvid. Servera hasselnötsmajonnäsen i en skål vid sidan av. Njut av din härliga måltid!

Rostade kryddiga kikärtor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up