Smörstekta päronklyftor med honung hasselnötter och rosmarin

Table
  1. Smörstekta päronklyftor med honung, hasselnötter och rosmarin
    1. Ingredienser:
    2. Instruktioner:
    3. Tips:

Smörstekta päronklyftor med honung, hasselnötter och rosmarin

Ingredienser:

  • 4 mogna päron
  • 2 msk smör
  • 2 msk honung
  • 1/4 kopp hackade hasselnötter
  • 1 tsk färsk rosmarin, hackad
You may also be interested in:  Srirachamajonnäs

Instruktioner:

  1. Skala och skär päronen i klyftor, ta bort kärnhusen.
  2. Värm upp smöret i en stekpanna på medelhög värme.
  3. Lägg i päronklyftorna och stek dem i smöret tills de blir mjuka och gyllene, ca 5-7 minuter.
  4. Tillsätt honungen, hasselnötterna och rosmarinen till pannan och rör om försiktigt så att allt blandas väl.
  5. Fortsätt steka i ytterligare 2-3 minuter tills päronen är karamelliserade och nötterna är rostade.
  6. Ta bort från värmen och låt svalna något.
  7. Servera de smörstekta päronklyftorna som de är eller tillsammans med vaniljglass eller grädde.

Tips:

You may also be interested in:  Kryddmarinerad fläskytterfilé

Du kan även addera lite kanel eller riven apelsinskal för extra smaker.

Tomatsalsa
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up