Rostade rotfrukter med yoghurtkräm

Table
  1. Rostade rotfrukter med yoghurtkräm
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Rostade rotfrukter med yoghurtkräm

Ingredienser:

  • 4 medelstora rotfrukter (t.ex. morötter, rödbetor, palsternacka)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 2 msk hackad färsk persilja

You may also be interested in:  Världens godaste äppelsmulpaj

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 200°C.
  2. Skala och skär rotfrukterna i jämnstora bitar.
  3. Lägg rotfrukterna på en bakplåtspapperklädd plåt.
  4. Ringla över olivolja och strö över salt och svartpeppar.
  5. Blanda väl, så att alla rotfrukter är jämnt täckta av oljan och kryddorna.
  6. Roasta i ugnen i ca. 25-30 minuter tills rotfrukterna är gyllene och mjuka.
  7. Under tiden, blanda yoghurt, citronsaft och hackad persilja i en skål.
  8. Låt de rostade rotfrukterna svalna i några minuter och servera sedan med yoghurtkrämen.
Saffranslängd med vit choklad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up