Clementinmarmelad

Table
  1. Recept: Clementinmarmelad
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Clementinmarmelad

Ingredienser:

  • 500g clementiner
  • 1kg socker
  • 1 dl vatten

Gör såhär:

  1. Skrubba clementinerna väl under rinnande vatten.
  2. Skär av båda ändarna på varje clementin och skär sedan clementinerna i mindre bitar. Ta ur eventuella kärnor.
  3. Placera clementinbitarna i en stor kastrull tillsammans med socker och vatten.
  4. Koka upp på medelvärme och rör om tills sockret har löst sig helt.
  5. Låt marmeladen sjuda på svag värme i cirka 45 minuter, eller tills den tjocknar något.
  6. Skumma av eventuellt skum som bildas på ytan under sjudningen.
  7. Häll den varma marmeladen i rena glasburkar och låt den svalna helt.
  8. Förvara i kylskåp och njut av din hemlagade clementinmarmelad på exempelvis nybakt bröd eller till ostbrickan.
Semmelmuffins
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up