Gös à la Mornay
Gös à la Mornay
Ingredienser:
- 1 gösfilé
- 150 g riven ost
- 2 dl mjölk
- 1 dl grädde
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl färsk persilja
- 2 msk smör
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
Gör så här:
- Börja med att förvärma ugnen till 200°C.
- Smörj en ugnssäker form med lite smör.
- Krydda gösfilén med salt och vitpeppar.
- Lägg gösen i den förberedda formen.
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt vitlöken. Fräs i några minuter.
- Tillsätt mjölk och grädde i kastrullen och låt det koka upp.
- Vänd ner den rivna osten i såsen och rör om tills osten smält.
- Häll såsen över gösfilén.
- Gratinera i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills fisken är genomstekt och osten har fått fin färg.
- Servera gös à la Mornay med färsk persilja strödd över.
En läcker och krämig rätt som passar utmärkt till festliga tillfällen. Servera med en fräsch sallad och potatisgratäng för en komplett måltid. Smaklig måltid!