Gös à la Mornay

Table
  1. Gös à la Mornay
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Gös à la Mornay

Ingredienser:

  • 1 gösfilé
  • 150 g riven ost
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl färsk persilja
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
You may also be interested in:  Äggtoddy

Gör så här:

  1. Börja med att förvärma ugnen till 200°C.
  2. Smörj en ugnssäker form med lite smör.
  3. Krydda gösfilén med salt och vitpeppar.
  4. Lägg gösen i den förberedda formen.
  5. Smält smöret i en kastrull och tillsätt vitlöken. Fräs i några minuter.
  6. Tillsätt mjölk och grädde i kastrullen och låt det koka upp.
  7. Vänd ner den rivna osten i såsen och rör om tills osten smält.
  8. Häll såsen över gösfilén.
  9. Gratinera i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills fisken är genomstekt och osten har fått fin färg.
  10. Servera gös à la Mornay med färsk persilja strödd över.
You may also be interested in:  Krämig pasta med bacon

En läcker och krämig rätt som passar utmärkt till festliga tillfällen. Servera med en fräsch sallad och potatisgratäng för en komplett måltid. Smaklig måltid!

Grundrecept sylt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up