Äggtoddy

Table
  1. Recept: Äggtoddy
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Äggtoddy

Ingredienser:

  • 2 äggulor
  • 2 msk socker
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl grädde
  • 2 cl rom
  • 1 tsk kanel (valfritt)

You may also be interested in:  Griljerad julskinka

Gör så här:

  1. I en skål vispar du äggulorna med sockret tills det blir en ljusgul luftig smet.
  2. Tillsätt mjölk och vaniljsocker i smeten och rör om väl.
  3. I en separat skål vispar du grädden tills den blir fluffig. Sedan tillsätter du den vispade grädden i ägg- och mjölkblandningen och rör om försiktigt.
  4. Tillsätt rom och rör om igen.
  5. Häll upp äggtoddy i serveringsglas och om du vill kan du strö över lite kanel på toppen.
You may also be interested in:  Korvstroganoff med ris

Tips: Servera äggtoddy varm och njut av denna klassiska vinterdryck!

Gräddstuvad grönkål med Västerbottensost
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up