Hälleflundra med hummersås

Table
  1. Hälleflundra med hummersås
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Hälleflundra med hummersås

Ingredienser:

  • Hälleflundrafilé - 300g
  • Hummerskal - 1 kg
  • Smör - 50g
  • Vitlök - 2 klyftor
  • Vitpeppar - 1 tsk
  • Grädde - 2 dl
  • Dill - en liten knippe
  • Salt - efter smak

Gör såhär:

  1. Koka hummerskalen i en kastrull med vatten i cirka 20 minuter.
  2. Sila bort skal och spara hummerbuljongen.
  3. Smält smöret i en stor stekpanna och tillsätt finhackad vitlök.
  4. Stek hälleflundrafilén på båda sidor tills den är gyllenbrun och genomstekt.
  5. Tillsätt vitpeppar, grädde och 2 dl av den sparade hummerbuljongen.
  6. Låt såsen sjuda i cirka 5 minuter och smaka av med salt.
  7. Hacka den färska dillen och strö över fisken och såsen.
You may also be interested in:  Kantarellpaj

Du kan servera hälleflundran med kokt potatis och en fräsch sallad. Smaklig måltid!

Ingefärs- och sesammarinad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up