Semmelbullar

Table
  1. Recept på Semmelbullar
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Semmelbullar

Ingredienser:

  • 500 g vetemjöl
  • 100 g socker
  • 1 tsk salt
  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 msk kardemumma
You may also be interested in:  Picklad rödlök

Gör så här:

  1. 1. Smula jästen i en bunke och lös upp den med ljummen mjölk.
  2. 2. Tillsätt socker, smält smör, ägg och kardemumma i bunken. Blanda väl.
  3. 3. Tillsätt vetemjöl och salt. Arbeta degen tills den är smidig och elastisk.
  4. 4. Jäs degen under en handduk i cirka 45 minuter, tills den har dubblats i storlek.
  5. 5. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
  6. 6. Dela degen i små bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  7. 7. Jäs bullarna under en handduk i ytterligare 30 minuter.
  8. 8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  9. 9. Grädda bullarna i ugnen på 225°C i cirka 10-12 minuter, eller tills de fått fin färg.
  10. 10. Låt semmelbullarna svalna på ett galler.
Kall gurksoppa
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up