Tjälknöl på älg

Table
  1. Recept: Tjälknöl på älg
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Tjälknöl på älg

Ingredienser:

  • 1 kg älgstek (tjälknöl)
  • 4 dl vatten
  • 2 msk salt
  • 1 msk krossade enbär
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • Valfria tillbehör: potatis, sås, lingonsylt
You may also be interested in:  Picklad rödlök

Tillagning:

  1. Ta fram älgsteken och skölj den noga.
  2. Blanda vatten, salt, krossade enbär och svartpeppar i en bunke.
  3. Placera älgsteken i en tillräckligt stor plastpåse.
  4. Häll marinaden över älgsteken och se till att den täcker köttet helt.
  5. Stäng påsen noga och lägg den i en bunke i kylskåpet.
  6. Låt älgsteken marinera i kylskåpet i 2-3 dygn.
  7. Ta ut steken ur påsen och skölj av marinaden.
  8. Sätt ugnen på cirka 125 grader Celsius.
  9. Placera älgsteken i en ugnsfast form och stek den i mitten av ugnen i cirka 5-6 timmar, eller tills köttet är mört.
  10. Ta ut steken och låt den vila i cirka 20 minuter innan den skärs upp.
  11. Skär steken i tunna skivor.
  12. Servera med valfria tillbehör som kokt potatis, sås och lingonsylt.

Krämig pasta med tonfisk och majs
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up