Bananvåfflor med chokladsås vaniljglass och rostad mandel
Recept: Bananvåfflor med chokladsås, vaniljglass och rostad mandel
Ingredienser:
- 2 mogna bananer
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 2 dl mjölk
- 2 ägg
- 1 tsk vaniljextrakt
- Smör eller olja för stekning
- Chokladsås
- Vaniljglass
- Rostad mandel
Tillagning:
- Mosade bananerna i en skål.
- I en separat skål, blanda vetemjöl, bakpulver och salt.
- Tillsätt mjölk, ägg och vaniljextrakt i skålen med mosade bananer. Blanda väl.
- Häll den torra ingrediensblandningen i banansmeten och rör om tills allt är väl blandat.
- Värm upp ett våffeljärn och smörj det med smör eller olja för att förhindra att våfflorna fastnar.
- Häll en lagom mängd smet i våffeljärnet och grädda tills våfflorna är gyllenbruna och genomstekta.
- Upprepa processen tills all smet är använd.
- Rosta mandeln i en torr stekpanna tills den är gyllenbrun. Hacka den sedan grovt.
- Servering:
- Servera bananvåfflorna med chokladsås, en kula vaniljglass och toppa med rostad mandel.