Bananvåfflor med chokladsås vaniljglass och rostad mandel

Table
  1. Recept: Bananvåfflor med chokladsås, vaniljglass och rostad mandel
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Bananvåfflor med chokladsås, vaniljglass och rostad mandel

Ingredienser:

  • 2 mogna bananer
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • Smör eller olja för stekning
  • Chokladsås
  • Vaniljglass
  • Rostad mandel
You may also be interested in:  Kycklingfajitas

Tillagning:

  1. Mosade bananerna i en skål.
  2. I en separat skål, blanda vetemjöl, bakpulver och salt.
  3. Tillsätt mjölk, ägg och vaniljextrakt i skålen med mosade bananer. Blanda väl.
  4. Häll den torra ingrediensblandningen i banansmeten och rör om tills allt är väl blandat.
  5. Värm upp ett våffeljärn och smörj det med smör eller olja för att förhindra att våfflorna fastnar.
  6. Häll en lagom mängd smet i våffeljärnet och grädda tills våfflorna är gyllenbruna och genomstekta.
  7. Upprepa processen tills all smet är använd.
  8. Rosta mandeln i en torr stekpanna tills den är gyllenbrun. Hacka den sedan grovt.
  9. Servering:
  10. Servera bananvåfflorna med chokladsås, en kula vaniljglass och toppa med rostad mandel.
Hel laxsida i ugn med sötsyrlig dillsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up