Rabarberchutney

Table
  1. Rabarberchutney
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Serveringstips:
    4. Viktigt att veta:

Rabarberchutney

Ingredienser:

  • 4 stjälkar rabarber, skurna i bitar
  • 1 lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 dl socker
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 1 krm kanel
  • 1 krm kryddpeppar
  • 1 nypa salt
  • 1 msk olivolja

Gör så här:

  1. Värm olivoljan i en kastrull och tillsätt lök och vitlök. Fräs på medelvärme tills löken blir mjuk och genomskinlig.
  2. Tillsätt rabarberbitarna, socker, äppelcidervinäger, ingefära, kanel, kryddpeppar och salt. Rör om ordentligt så att allt blandas väl.
  3. Sänk värmen till låg och låt chutneyn sjuda under lock i ca 30-40 minuter, eller tills rabarbern är mjuk och chutneyn har tjocknat något.
  4. Ta av kastrullen från värmen och låt chutneyn svalna helt.
  5. Häll upp chutneyn i väl rengjorda glasburkar och förvara i kylen. Kan också frysas om så önskas.

Serveringstips:

Servera rabarberchutney som tillbehör till grillade rätter, på smörgås med ost eller som smakrik topping till köttbullar.

Viktigt att veta:

You may also be interested in:  Världens godaste äppelsmulpaj

Rabarberchutney kan vara stark i smaken, så justera sockermängden efter egen smak.

Matvetesallad med fetaost
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up