Risgrynsgröt med olika topping
Risgrynsgröt med olika topping
Ingredienser:
- 2 dl risgryn
- 6 dl vatten
- 1 krm salt
- 8 dl mjölk
Gör så här:
- Skölj risgrynen i kallt vatten och låt dem rinna av.
- Koka upp vattnet tillsammans med risgrynen och saltet i en stor kastrull. Sänk sedan värmen till medel och låt grynen sjuda under lock i cirka 20 minuter.
- Tillsätt mjölken och låt gröten koka i ytterligare 30-40 minuter tills den är tjock och krämig. Rör om då och då för att undvika att gröten bränns vid.
- Smaska gröten med valfri topping, till exempel:
Toppingsförslag:
- Kanel och socker
- Smör och socker
- Kokta bär
- Äppelmos
- Sylt
Tips: För extra smak kan du koka gröten i hälften mjölk och hälften grädde istället för bara mjölk.