Risgrynsgröt med olika topping

Table
  1. Risgrynsgröt med olika topping
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Toppingsförslag:

Risgrynsgröt med olika topping

Ingredienser:

  • 2 dl risgryn
  • 6 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 8 dl mjölk

Gör så här:

  1. Skölj risgrynen i kallt vatten och låt dem rinna av.
  2. Koka upp vattnet tillsammans med risgrynen och saltet i en stor kastrull. Sänk sedan värmen till medel och låt grynen sjuda under lock i cirka 20 minuter.
  3. Tillsätt mjölken och låt gröten koka i ytterligare 30-40 minuter tills den är tjock och krämig. Rör om då och då för att undvika att gröten bränns vid.
  4. Smaska gröten med valfri topping, till exempel:

Toppingsförslag:

  • Kanel och socker
  • Smör och socker
  • Kokta bär
  • Äppelmos
  • Sylt
You may also be interested in:  Pitabröd med honung

Tips: För extra smak kan du koka gröten i hälften mjölk och hälften grädde istället för bara mjölk.

Svampbruschetta med rostad prosciutto
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up