Stekt kycklinglårfilé med grynsallad

Table
  1. Stekt kycklinglårfilé med grynsallad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Stekt kycklinglårfilé med grynsallad

Ingredienser:

  • 4 st kycklinglårfiléer
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 4 dl blandad sallad
  • 2 dl bulgur
  • 1 st rödlök, fint hackad
  • 1 st gurka, tärnad
  • 1 st röd paprika, tärnad
  • 1 st salladslök, strimlad
  • 1 dl färsk persilja, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
You may also be interested in:  Bananplättar

Gör så här:

  1. Börja med att marinera kycklinglårfiléerna. I en skål, blanda olivolja, paprikapulver, salt och svartpeppar. Massera marinaden jämnt över kycklingen och låt den vila i kylskåp i minst 30 minuter.
  2. Under tiden kan du förbereda grynsalladen. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen och låt den svalna. I en stor skål, kombinera de hackade råvarorna: rödlök, gurka, röd paprika, salladslök och persilja. Tillsätt därefter olivolja, citronsaft, honung, salt och svartpeppar och blanda väl.
  3. Stek kycklinglårfiléerna i en varm stekpanna med lite olivolja i cirka 6-8 minuter på varje sida, eller tills de är genomstekta och har fått en gyllene yta.
  4. Servera stekta kycklinglårfiléer tillsammans med grynsalladen och njut av en läcker och näringsrik måltid!
Rabarbersylt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up