Labneh - färskostbollar

Table
  1. Recept: Labneh - Färskostbollar
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Labneh - Färskostbollar

Ingredienser:

  • 500 g grekisk yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk torkad oregano
  • Nymalen svartpeppar efter smak
  • Färsk mynta eller persilja för garnering
You may also be interested in:  Ugnsbakad gröt med äpple

Gör så här:

  1. Häll den grekiska yoghurten i en finmaskig sil eller kaffefilter satt över en skål.
  2. Låt yoghurten rinna av i kylen i cirka 24 timmar så att den blir tjock och färre vätska finns kvar.
  3. Överför den tjocka yoghurten till en skål och tillsätt salt, olivolja, torkad oregano och svartpeppar.
  4. Rör om väl för att blanda alla ingredienser ordentligt.
  5. Forma små bollar av färskostsmeten och lägg dem på en tallrik.
  6. Garnera med färsk mynta eller persilja.
  7. Kyl ner färskostbollarna i kylen i minst 1 timme innan servering.
You may also be interested in:  Klassisk BBQ-sås

Tips: Servera labneh - färskostbollar som ett tilltugg eller som en delikat förrätt med färskt bröd och grönsaksstavar.

Bouillabaisse med apelsinaioli och örtkrutonger
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up