Fried chicken

Table
  1. Recept: Fried Chicken
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Fried Chicken

Ingredienser:

  • 4 kycklinglår
  • 2 koppar vetemjöl
  • 1 tesked salt
  • 1 tesked peppar
  • 1 tesked paprikapulver
  • 1 tesked vitlökspulver
  • 1 tesked lökpulver
  • 1/2 tesked torkad timjan
  • 1/2 tesked torkad oregano
  • 1/4 tesked cayennepeppar
  • 2 koppar vegetabilisk olja
You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Gör så här:

  1. I en skål, blanda vetemjöl, salt, peppar, paprikapulver, vitlökspulver, lökpulver, timjan, oregano och cayennepeppar.
  2. Doppa kycklinglåren i mjölblandningen och se till att de är väl täckta.
  3. Hetta upp vegetabilisk olja i en stekpanna på medelhög värme.
  4. Stek kycklinglåren i oljan i cirka 10-12 minuter per sida, eller tills de är gyllenbruna och genomstekta. Se till att temperaturen på kycklingen når 75°C för att vara säker på att den är helt klar.
  5. Ta upp kycklinglåren och låt dem rinna av på ett papper för att ta bort överflödig olja.
  6. Servera de nyfriterade kycklinglåren varma och njut!
You may also be interested in:  Fläskytterfilé i ugn

Tips: Servera med potatissallad, cole slaw eller bara som de är med lite BBQ-sås för dipp!

Citrussallad med lime- och myntasocker
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up