Potatispuré

Table
  1. Recept - Potatispuré
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept - Potatispuré

Ingredienser:

  • 1 kg potatis
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • Nymalen svartpeppar
  • Flingsalt efter smak
You may also be interested in:  Lussebullar

Gör så här:

  1. Skrubba potatisen noggrant och skär den i mindre bitar.
  2. Lägg potatisen i en stor kastrull och täck med vatten.
  3. Tillsätt lite salt i vattnet och koka potatisen tills den blir helt mjuk.
  4. Häll av vattnet och ånga av potatisen några minuter.
  5. Tillsätt smör och mjölk i kastrullen med potatisen.
  6. Använd en potatisstöt eller en visp för att mosa potatisen och blanda med smöret och mjölken tills purén blir krämig och slät.
  7. Smaka av med nymalen svartpeppar och ev. lite flingsalt.
  8. Servera potatispurén varm som tillbehör till olika rätter.

Grönkålsallad med rödkål apelsin och rostade nötter
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up